2017. Május 29. hétfő
Bár a szem körüli szarkalábak, az arcbőrön, a száj körül, a fültőnél megjelenő bőrredők idős korban természetesek, annál kétségbe ejtőbbek tudnak lenni, ha idő előtt, egy fiatal arcon jelennek meg. Ilyenkor nincs is közük az életkorhoz, hanem a szervezet ásványi sóháztartásának zavarát, hiányállapotát jelzik.

női szépség

Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek a különböző ásványi sók, amelyek a testünk szilárd tömegének jelentékeny részét teszik ki. Másfélszáz évvel ezelőtt egy német orvos, W. H. Schüssler vizsgálta meg, hogy egyes szerveinkre milyen ásványisó-összetétel jellemző. Megfigyelte azt is, hogy milyen külső jelek utalnak arra (elsősorban az arcon, de a bőrön, a körmökön, a hajon is), hogy az adott szerv hiányt szenved a 12 alapvető fontosságú, a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen ásványi só valamelyikéből. Kidolgozta az arcdiagnosztika rendszerét, amely azonosítja, hogy az arcon megjelenő finom ráncok, szarkalábak, redők és foltok, elszíneződések milyen hiányállapotot, elváltozást jeleznek. Emellett a hiányzó ásványi sók pótlásának lehetősége is a nevéhez fűződik, hiszen rájött, hogy ezeket, az adott szerv számára nélkülözhetetlen sókat a sejtek számára elérhető formában kell a szervezetbe juttatnia.

Mire utal az arcbőr idő előtti öregedése?

A korai ráncokért, szarkalábakért, vagyis a kötőszövetek és a bőr rugalmasságának csökkenésért két ásványi só, a Calcium fluratum és a Silicea hiánya okolható. Míg a különféle kozmetikumok, arckrémek, bőrfeszesítők kívülről próbálják a tüneteket enyhíteni, a Schüssler-sók belülről hatnak, és az idő előtti ráncok, bőrpanaszok okát szüntetik meg.

Női szépségkúra:

A Schüssler-féle szöveti sók közül a Calcium fluoratum és a Silicea hiánya tehető felelőssé az arc korai öregedéséért és a szem körül kialakuló szarkalábakért. Ha észleled ezeket a tüneteket, akkor itt az idő, hogy belefogj egy 3 hónapos kúrába: Calcium fluoratum D12 napi 3x1 tabletta, és Silicea D12 napi 3x1 tabletta, másfél liter buborékmentes vízben feloldva, napközben elkortyolgatva! A harminc év feletti korosztálynak egyébként évente egyszer, prevenciós jelleggel ajánlott.

Nr. 1. Calcium fluoratum:

A Calcium fluoratum a kötőszövetek rugalmasságáért felel, csontjaink, fogaink és rugalmas rostjaink alapvető összetevője.

A Calcium fluoratum beépüléséhez a következő élelmiszereket fogyassza a Schüssler-féle kúra alatt: teljes kiőrlésű gabonafélék, hal, dió, tea, vaj, saláta, szilva.

Arcon fellelhető jelek a következők: arc korai öregedése, ráncosodása; szem körüli kockaredők, szarkalábak; belső szemzug vöröses-feketés elszíneződése; ajkak elszíneződése, berepedezése; áttetsző fogvégek; korpaképződés, bőrkeményedések, fokozott elszarusodás.

A Calcium fluoratum következő betegségeknél alkalmazható: aranyér, bőr berepedezése, keményedése, csontritkulás, könnyen romló fogak, heg, hegesedési zavarok, keloidos sebgyógyulás, izom és ínszalag zsugorodások, ízületek gyakori kificamodása, ízületi kopás, striák a bőrön, székrekedés, tyúkszem, visszér

Calcium fluoratum D6 potencia javasolt, ha célunk a csontokba, fogakba történő beépítés, D12 potencia, ha ér vagy szépészeti problémákat szeretnénk orvosolni!

Nr. 11. Silicea:

A Silicea a „szépség” sója, kötőszövetek felépítésében és kollagénrostok képzésében van szerepe.

A Silicea beépüléséhez a következő élelmiszereket fogyassza a Schüssler-féle kúra alatt: teljes kiőrlésű liszt, búzakorpa, árpa, rizs, spenót, cékla, petrezselyem, mazsola, banán, zöldbab, mogyoró.

Arcon fellelhető jelek a következők: arc korai öregedése, fokozott ráncképződés; fül előtti függőleges ránc; harántredő a homlokon; körömvég lemezes szétválása.

A Silicea következő betegségeknél alkalmazható: aranyér, bőr korai öregedése, hajhullás, haj és a köröm töredezettsége, pattanásos bőr, fokozott ráncképződés, tyúkszem, striák, visszértágulat esetén.

Silicea D12 potencia javasolt.

Figyelem! Siliceát ne alkalmazzunk, ha szervezetünkben idegen anyag található (csavarok, lemezek, fogamzásgátló spirál, stb.).


Forrás: Vital
2017. 03. 28.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés