2019. Október 21. hétfő


Hozzávalók 4 személyre:
1 kg savanyú káposzta
400 g csirkemell
40 g durumliszt
100 g tejföl
20 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 ml napraforgóolaj
só, pirospaprika, fekete bors


ELKÉSZÍTÉSE:

Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a felkockázott csirkehúst beletéve néhány percig pirítjuk. A pirospaprikával meghintjük, a fokhagymát rátesszük, majd kevés vizet öntünk alá és megsózzuk. Fedő alatt kis lángon időnként megkeverve puhára pároljuk.

Közben a savanyú káposzta levét kicsavarjuk, ha szükséges, egyszer átmossuk, majd a kész pörkölthöz adjuk. Egy kevés vízzel megpároljuk, majd az egészet behabarjuk.

Tápérték/adag: Zsír: 8,95 g; Koleszterin: 74 mg; Szénhidrát: 27,27 g; Élelmi rost: 5,83 g; Fehérje: 29,94 g

További koleszterinszegény receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés