2018. Június 25. hétfő
Nem érdemes feladni a fekete levest az új évben sem: a rendszeresen kávézó emberek ugyanis segítenek abban, hogy szervezetünk felvegye a harcot, a Parkinson-kór, a rák és a diabétesz ellen – tudjuk meg egy friss ausztrál kutatásból.

“A érdekes az, hogy amikor a legtöbb ember elhatározza, hogy egészségesen szeretne élni, többnyire a kávéra mond először nemet. Ez pedig őrület, hiszen a kávénak számos jótékony hatása van a szervezetünkre!” – mondja a kutatást vezető Clare Collins professzor, az Ausztrál Dietetikusok szövetségének tagja.

A szakember részletes tanulmánya azt bizonyítja, hogy a rendszeres kávéfogyasztók kisebb eséllyel küzdenek májrákkal, vagy halnak meg váratlanul. Kisebb emellett a 2-es típusú diabétesz kialakulásának esélye is, ami akkor jön létre, ha a szervezet nem képes elegendő inzulin előállítására. “Ha a kávé biokémiai szerepét nézzük, egyfajta tisztító anyagként működik: felgyorsít bizonyos biokémiai folyamatokat, amelyek a sejtek regenerációjával kapcsolatosak, így aztán az inzulinnal és glükózzal összefüggésbe hozható molekulák hatékonyabban képesek működni” – mondja a szakember. Collins professzor azt is megemlítette, hogy a koffeint fogyasztó emberek testtömegindexe általában alacsonyabb, mint a koffein nélkül élő társaiké.


Forrás: Medipress
2016. 01. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés