2024. Március 28. csütörtök
A higanyban gazdag halak és egyéb tengeri herkentyűk rendszeres fogyasztása megnövelheti az amyotrophias lateralsclerosis (ALS) nevű súlyos neurodegeneratív betegség kialakulási valószínűségét, állapította meg a Hannoveri Dartmouth College’s Geisel School of Medicine.

Az ALS egy olyan gyógyíthatatlan neurológiai betegség, melyben az idegrendszer akaratlagos mozgásokért felelős része visszafordíthatatlan pusztulásnak indul. A betegségben elhunyt híres baseball-játékos után, Lou Gehrig-betegségnek is nevezett kór első tüneteként általában gyengeség jelentkezik a kisebb mozgásokért felelős izmokban, mely idővel a nagyobb mozgásokért felelős izomcsoportok teljes bénulásához, körülbelül 3-5 éven belül pedig teljes ágyhoz kötöttséghez, mesterséges lélegeztetés és táplálás szükségességéhez vezet. Az Egyesült Államokban több mint 6000 ALS-sel diagnosztizált ember él jelenleg. A kegyetlen kór kiváltó oka(i) a tudomány számára egyelőre még ismeretlenek, de néhány mostanában zajlott tanulmány összefüggést vélt felfedezni a táplálékkal bevitt higany mennyisége és az ALS kialakulási valószínűsége között.

Sósan szép az élet! Hogyan lehet sóval gyönyörű a bőr?>>>

Jelen tanulmányt 518 önkéntes alany részvételével végezték, akik közül 294-en ALS-es betegek voltak. A résztvevőket kikérdezték étkezési szokásaikról, különösen halfogyasztási és beszerzési szokásaikról, illetve egy speciális eljárással megmérték a páciensek lábujjkörmének higanytartalmát. Azt találták, hogy az ALS-es betegek 61%-ának kiemelten magas a szervezetében mérhető higany mennyisége, összehasonlítva a nem ALS-es résztvevők 44%-ával.

Egészséges fejbőr, gyönyörű haj -  holt-tengeri iszapos samponszappannal.>>>

A higany egy olyan toxikus fém, mely természetes módon jelen van környezetünkben. A U.S. Food and Drug Administration ajánlása szerint a gyermekek és a fogamzóképes korban levő nők heti 2-3 alkalommal kéne tápanyagokban gazdag és higanyban szegény halételeket fogyasztaniuk, mint például a lazac, a szardínia vagy a tőkehal, és kerülni a higanyban gazdag halfajtákat, mint a cápa vagy a kardhal.


Forrás: Medipress
2017. 03. 01.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés