2018. Június 21. csütörtök
A 22 éves Saffron Taylor Ehlers-Danlos szindrómában szenved, ami azzal jár, hogy hetente akár harminc alkalommal is kificamodik valamelyik ízülete. A nőnek annyira gyengék a kötőszövetei és az inai, hogy az orvosok szerint már csak idő kérdésre, és végleg kerekes székbe fog kényszerülni.

Saffron olyan alapvető feladatokra is képtelen, mint egy pirítós elkészítése, vagy egy szőnyeg kiporszívózása, de már rágás közben is megesik, hogy kiakad az állkapcsa, ha pedig a gyerekeit szeretné átölelni, a válla ugrik ki a helyéről. Mivel saját maga nem tudja visszaugrasztani kificamodott ízületeit, hetente legalább egyszer kórházba kell mennie, a fiatal anyuka szemei előtt azonban csak az lebeg, hogy amíg lehet, minél több időt tölthessen együtt gyermekeivel.

Sajgó ízületek szelíd gyógyítója>>>

Saffron két éve ment hozzá 24 éves párjához, akivel két közös gyermekük van, a kétéves Sky és a hároméves Eden. Tavaly június óta azonban szinte már ebédelni sem tudnak együtt, az anya ugyanis bármit eszik, rosszul lesz utána. Saffron azt sajnálja legjobban, hogy nem jöttek rá hamarabb, mi a baja, mert így számos később jelentkező komplikáció elkerülhető lett volna. Történetét azért is hozta nyilvánosságra, hogy a hasonló cipőben járóknak segítséget nyújtson vele. Emellett egy alapítvány segítségével arra is gyűjtenek, hogy amíg lehet, gyermekeivel minél több és tartalmasabb időt tudjon együtt tölteni.

Az Ehlers-Danlos szindróma egy örökletes betegség, ami a kötőszöveteket érinti. A betegségnek több típusa van, ezek okozhatnak laza ízületeket, ízületi fájdalmakat, túlságosan nyúlékony bőrt, vagy éppen nagyon sérülékeny bőrszöveteket. Általában a kötőszövetekben található kollagén hiánya vagy meghibásodása okozza a bajt, ez ugyanis egy olyan fehérje, amely mintegy ragasztóként funkcionál a testünkben, és nagy szükség van rá ahhoz, hogy az ízületek erősek és rugalmasak legyenek.


Forrás: Medipress
2016. 02. 22.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés