2020. Július 13. hétfő
Egy amerikai vizsgálat szerint a gyorsételek fogyasztása ugyan egyformán ártalmas, de az általuk okozott károk mértéke már eltérő lehet attól függően, hogy milyen finomságokat részesítünk előnyben.

Tíz éven keresztül követték bostoni kutatók több mint 44 ezer fekete bőrű nő egészségi állapotát. Nem meglepő módon azok között, akik rendszeresen gyorséttermi menüt ettek – a hamburgertől a kínai kosztig –, sokkal nagyobb volt a túlsúlyosak aránya.

gyorsételek, cukorbetegség

A résztvevők kb. 6,5%-ánál alakult ki kettes típusú cukorbetegség, mégpedig nagyobb valószínűséggel azoknál, akik inkább hamburgert vagy olajban sült csirkét ettek, mint azoknál, akik más jellegű gyorsételeket, például sült halat vagy kínai ételt.

Akár 70 százalékkal is emeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, ha hetente legalább kétszer gyorséttermi menüt iktat be valaki, azokhoz képest, akik soha nem fogyasztanak ilyen gyorsételeket – írták az American Journal of Clinical Nutrition című szaklap legutóbbi számában megjelent tanulmányukban a Bostoni Egyetem kutatói.


Forrás: MTI
2009. 12. 31.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés