2018. Június 25. hétfő
A kisgyerekek körében igen gyakorinak számítanak a különféle mérgezések, így aztán nem árt, ha a szülők és a gondozók jó néhány óvintézkedést tesznek a problémák elkerülése érdekében – mondják a toxikológusok.

„A 6 éven aluli gyerekek köréből kerül ki az évi 2 millió mérgezéses esetek nagyjából fele. Aggasztó, hogy tízből több mint nyolc esetre otthon kerül sor” – mondja Dr. Cyrus Rangan, a Los Angeles-i Children’s Hospital munkatársa az amerikai mérgezéses esetekről. A legnagyobb veszélyt a különféle gyógyszerek és háztartási vegyszerek jelentik. Csak a nem megfelelő pirulák lenyelése miatt évente több mint 60 ezer gyerek kerül a sürgősségi osztályokra az USA-ban.

Szellemi fitnesz is kell, hogy fiatal maradjon  > > >

„Nem elég, hogy a gyógyszer vagy kemikália csomagolása gyerekzáras. A szülők felelőssége, hogy a gyógyszereket a gyerektől elzárva, egy számukra elérhetetlen magas polcon tartsák, és a gyerek előtt rendszerint ne is vegyék magukhoz azt” – teszi hozzá Rangan. Fontos, hogy a szülő mindig az eredeti dobozában tartsa a gyógyszert, hogy ha a gyerek mégis hozzájut, könnyedén azonosítható legyen a mielőbbi szakszerű kezelés érdekében.

„A gyógyszert ne hívjuk édességnek, csokinak. A gyógyszer gyógyszer, a desszert egésze más” – teszi hozzá a szakember. A nikotin-, koffeintartalmú italokat szintén tartsuk elzárva, és a különféle vegyszerek is egy magas polcon, lakat mögött pihenjenek inkább.

Szellemi fitnesz is kell, hogy fiatal maradjon  > > > 


Forrás: Medipress
2017. 04. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés