2024. Április 20. szombat
A gluténmentes étrend egyre népszerűbb kezd lenni a diétázók körében, pedig a szakemberek szerint nem mindenkinek tesz jót.

A glutén egy olyan fehérjefajta, ami a búzában, rozsban, árpában található meg, és egyesek érzékenyek rá, ezért az étrendjükben kerülni kell minden olyan élelmiszert, amelyben előfordulhat.

Kevesen tudják, mi mindenben segít legfontosabb vitaminunk >>>

Ugyanakkor, amint azt dr. Christopher Heron, a Penn State Orvosi Csoport háziorvosa megjegyezte, a búzából készült élelmiszerek egészségesek és olyan tápanyagokat tartalmaznak, melyeket a legtöbb gluténmentes élelmiszer nem. Heron hozzátette, hogy a gluténérzékenység a vékonybélben gyulladást okoz, aminek hatására a tápanyagok nem képesek felszívódni, így fogyás, hasmenés, székrekedés jelentkezhet. A gluténmentes táplálkozással mindez elkerülhető, ám sok egészséges ember azt gondolja, ha ő is gluténmentesen táplálkozik, azzal fogyást idézhet elő, vagy csökkentheti a fáradtságot.

A legújabb testsúlycsökkentő módszer - az orvos válaszol > > >  

Ez azonban sajnos nem ilyen egyszerű, önmagában a glutén kerülése nem segít. A szakemberek ehelyett azt tanácsolják, aki nem gluténérzékeny, az ne a glutént hagyja ki az étrendjéből, hanem arra ügyeljen, hogy egészségesen táplálkozzon, és szükség esetén inkább kisebb mennyiségeket egyen, de abban minden fontos tápanyag megtalálható legyen.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés