2018. Június 21. csütörtök
Nem kell feltétlenül drasztikus fogyásra számítani, már akkor is csökken a diabétesz és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélye, ha csupán 5 százalékot veszítünk testsúlyunkból.

Már az 5 százalékos fogyás is jelentős változást hoz, mivel így a máj és az izmok is jobban működnek. A szakemberek olyan emberek fogyását hasonlították össze, akik testsúlyuk 5, 10 és 15 százalékától szabadultak meg. A jelek szerint a leginkább a 5 százalékos fogyás előnyös hosszútávon, mert ezt nagyobb valószínűséggel tudja megtartani a delikvens. “A túlsúlyos embereknek a korábbi kutatások alapján a szakemberek 10 százalékos fogyást javasoltak. Most kiderült, hogy az 5 százalékos fogyásból profitálhat a legtöbbet az átlagember. Ez egyrészt könnyebb, másrészt sokkal inkább fenntartható, és a pozitív egészségügyi változások már itt érzékelhetőek” – vélekedik Samuel Klein, a Washington University School of Medicine professzora.

Köhögős a gyerek? Itt a legújabb terápia!>>>

A kutatás során 40 túlsúlyos embert vizsgáltak, akik közül egy sem küzdött diabétesszel. A feladatuk az volt, hogy tartsák meg súlyukat, vagy éppen veszítsék testsúlyuk 5, 10 vagy 15 százalékát. Tizenkilencen voltak azok, akik 5 százalékot fogytak, és mindegyikük inzulintermelése jelentősen javult, így a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata automatikusan csökkent.


Forrás: Medipress
2016. 03. 04.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés