2024. Március 28. csütörtök
Egy 826, hármas stádiumú vastagbélrákos beteg bevonásával készült vizsgálat során arra derült fény, hogy azoknál, akik hetente 56 gramm vagy annál több diófélét fogyasztottak, 42 százalékkal kisebb volt az esélye a rák kiújulásának és 57 százalékkal az elhalálozásnak, mint azoknál, akik nem ettek dióféléket.

Egy további vizsgálat arra is rámutatott, hogy a jótékony hatás egyedül a fán termő csonthéjasokra vonatkozik, mint amilyen többek között a mandula, dió, mogyoró, kesudió, vagy a pekán dió, de a földimogyoróra például nem. Amint arról a kutatást vezető Temidayo Fadelu, a Dana Farber Rákkutató Intézet szakembere beszámolt, a vizsgálat nagyon fontos üzenete, hogy a rákos betegek a kemoterápia mellett a megfelelő étrenddel is sokat tehetnek a gyógyulásukért.

Honnan tudható, hogy aranyerem van és nem valami más?>>>

A kutatás során kemoterápián átesett vastagbélrákos betegeket kérdeztek ki az étrendjükről, és elsősorban a diófogyasztási szokásuk felől érdeklődtek, mivel az az elhízás, a kettestípusú cukorbetegség és az inzulinrezisztencia esetében is jótékony hatással bír, amely állapotok megléte mind a vastagbélrák kiújulásának kockázatát növelik. A vizsgálatokból kiderült, hogy a diófogyasztás kifejezetten jótékony hatással van a betegekre és csökkenti a rák kiújulásának, valamint az elhalálozásnak a veszélyét, ugyanakkor a szakemberek hangsúlyozták, hogy mindez csupán kiegészítő kezelésként javasolt, nem pedig a kemoterápia helyett.

Sóval lehet fantasztikusan megszépülni, megmutatjuk >>>


Forrás: Medipress
2017. 05. 26.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés