2018. Június 25. hétfő

Demencia

ROVATUNK TÁMOGATÓJA:


demenciaspuszi
Demens szeretteink ápolása hatalmas terhet ró ránk, igen nehéz érzelmekkel, gyakran komoly depressziós tünetekkel kell megbirkóznunk. A tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az ápolószerepnek pozitív oldalai is lehetnek!
BŐVEBBEN


deemnciakockazat
Nézzük, milyen életmódbeli tényezők segíthetnek megőrizni szellemi épségünket idősebb korban is, illetve mik azok, amik lassíthatják a szellemi hanyatlást!
BŐVEBBEN


demencia-testbeszed
Kiderült, hogy a szavak non-verbális testbeszédet jóval tovább megértik és használják az Alzheimer-kórban szenvedő betegek.
BŐVEBBEN


tipp-szellemi-hanyatlas-ellen
Jó pár éve ismert tény, hogy izomrendszerünkhöz hasonlóan agyunkat is rendszeres használattal tudjuk frissen és formában tartani. Néhány hasznos tippet ajánlunk ehhez.
BŐVEBBEN


demenciaaggaszto
Hirtelen nem jut eszünkbe, mit is keresünk a szekrényben, vagy miért is mentünk a konyhába? A kor előrehaladtával gyakori panasz a feledékenység: ám fontos megkülönböztetni a hétköznapi kellemetlenségeket okozó memóriaromlást, a mindennapi tevékenységeinket teljesen felborító feledékenységtől.
BŐVEBBEN


demenciaszerep
Szellemi hanyatlásban szenvedő beteg hozzátartozójának lenni hatalmas teher, a családtagok igen hasonló érzéseken és szakaszokon mennek keresztül. Fontos, hogy ilyen helyzetben ezekről is tájékozódjunk!
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés