2020. Április 10. péntek
Gyakori az alacsony D vitaminszint az amerikai futballt játszó főiskolás fiatalok körében. Mindez azért is aggályos, mert így az izomsérülések is nagyobb eséllyel fordulnak elő – derül ki egy friss kutatásból.

„Míg a korábbi kutatások főként az idősebb generáció D vitaminhiányáról szólnak, kevés szó esik arról, hogy milyen veszélyekkel jár a probléma a fiatal sportolók körében. Kutatásunk éppen ezért most ezt vizsgálja” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. Scott Rodeo, a New York-i Hospital for Special Surgery munkatársa.

A só meggyógyítja a narancsbőrt >>>

A felmérés során a szakember és csapata 214 futball-játékost vizsgált, akiknek átlagéletkora 22 év körül alakult. Mint kiderült, közel 60 százalékuk alacsony D vitaminszinttel küzdött, ami 10 százalék esetében komoly problémát is okozott. Azok a sportolók, akiknek D vitaminszintje alacsonynak mondható, nagyobb eséllyel sérülnek le, és az izomsérülések különösen gyakoriak esetükben.

Agyfiatalító elmediéta, meglepő és tanulságos> > >             

A 14 sérülés miatt meccset kihagyó alany közül 80 százaléknál különösen alacsony D vitaminszintet mutattak ki a tudósok.

„A tudatosság segítségével rengeteg potenciális sérülés elkerülhető. Fontos, hogy a játékosok megfelelő étrendkiegészítőket és vitaminokat szedjenek, hogy az izomsérülések elkerülhetők legyenek” – fogalmazza meg a lényeget Rodeo.


Forrás: Medipress
2017. 03. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés