2019. December 15. vasárnap


Hozzávalók 6 személyre:
1 csomag Gyermelyi szarvacska
20 dkg gomba
40 dkg cukkini
10 dkg póréhagyma
1 dl olaj
2 ek. apróra vágott petrezselyem
só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió
2 db mozzarella
10 dkg vaj
8 dkg liszt
4 dl tej
4 db tojás


ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az olaj felén megfuttatjuk a fél karikákra vágott hagymát, rátesszük a szeletelt gombát és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel, majd összepirítjuk. Az olaj másik felén megpirítjuk a karikára vágott cukkinit, azt is sózzuk, borsozzuk.

Ezután besamelt készítünk: a vajat felmelegítjük, belekeverjük a lisztet, és habzásig melegítjük. Ekkor belekeverjük a forró tejet, habverővel simára keverjük és félretesszük. Amikor kicsit kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját.

A tésztát forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a besamelmártással, a sóval, borssal, szerecsendióval, és fehérjéből felvert habbal lazítjuk. Kivajazott, morzsával megszórt tepsibe vagy formába tesszük a tészta felét, ráhalmozzuk a gombát és a cukkinit, majd a maradék tésztát. A tetejére sajtot reszelünk.

Előmelegített, 180°C-os sütőben 30-40 percig sütjük, a sütőből kivéve10 percig pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé tejfölt vagy sajtmártást.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés