2018. December 12. szerda
Egyre több embert, főképp középkorú nőket érinti a feszülő, fájdalmas kézzsibbadással járó csuklótáji alagút szindróma - mondta Moravcsik Bence Balázs, a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő ortopéd szakorvosa.

A megfelelő kezelés nélkül - vissza nem fordítható - izomsorvadással is járhat a betegség. A betegség oka nagyon gyakran hormonális; terhesség, pajzsmirigy-alulműködés vagy veseelégtelenség esetén - leginkább boka tájékon - vizenyő keletkezik, amely éjszaka a szervezetben eloszlik, így a csuklónál is megjelenhet az ödéma, ami leszorítja a főeret és krónikus kézzsibbadást okoz. A betegség továbbá kialakulhat időskori, nem teljesen beforrt csuklótörés következményeként, illetve a szakmájukból adódóan folyamatosan finom kézmozgást végzőknél.

Csulkó alagút

A legjobb természetes praktikák a megfázás megelőzésére >>>

A szakorvos szerint a túl sok számítógép- és okostelefon-használat is hozzájárulhat a betegség kialakulásához. A csuklótáji alagút szindrómát kezdeti stádiumban akár kenőccsel is lehet kezelni, de ha a tünetek nem múlnak el, érdemes ortopéd szakorvoshoz vagy kézgyógyászhoz fordulni.


Forrás: MTI
2018. 11. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés