2024. Április 23. kedd
Egy friss kutatás szerint elképzelhető, hogy tovább élnek azok, akik szeretik a csípős ételeket. A csípős paprika fogyasztása például 13 százalékkal csökkenti a korai elhalálozás esélyét – derül ki a Vermonti Egyetem friss kutatásából.

A szakemberek úgy vélik, hogy különösen a szívbetegségek és a stroke ritkább azoknak a körében, akik szívesen és rendszeresen fogyasztanak csípős paprikát. A PLOS ONE című szaklapban publikált anyag szerint nem véletlen, hogy a tudomány és a népnyelv egyaránt évszázadok óta egészséges ételként tekint a csípős finomságokra, amelyek segítenek abban, hogy tovább éljünk.

Egészséges fejbőr, gyönyörű haj -  holt-tengeri iszapos samponszappannal.>>>

A kutatás során 16 ezer amerikai adatait vizsgálták 23 éven keresztül, akik arról is nyilatkoztak, hogy milyen gyakran fogyasztanak csípős paprikát. Kiderült, hogy azok, akik az erős, piros paprikát szeretik, rendszerint a fiatalabb korosztály képviselői, általában férfiak, fehérek, mexikói amerikaiak, házasok és dohányoznak. Többségük rendszeresen fogyaszt alkoholt, alacsony a jövedelme, és iskolai végzettsége viszonylag alacsony. „Természetesen biztosra nem állíthatjuk, hogy a csípős paprika miatt élnek tovább ezek az emberek, de egészen biztos, hogy az összefüggés ott van, véletlenről pedig aligha beszélhetünk” – fogalmaz a kutatást vezető Mustafa Chopan.


Forrás: Medipress
2017. 01. 20.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés