2018. Június 21. csütörtök
80 millió forint értékű Béres Csepp adományt adott át Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke a daganatos betegeket segítő és a karitatív tevékenységet végző legnagyobb országos szervezetek vezetőinek.

A magyar népesség megbetegedési és halálozási viszonyai az elmúlt évtizedekben sajnos nem mutattak számottevő javulást, sőt bizonyos betegségtípusok - köztük egyes daganatos betegségek - előfordulási gyakorisága folyamatosan nő. 2014-ben a Magyarországon elhunytak 26%-a halt meg rosszindulatú daganat következtében, míg ez az arány 1990-ben 21% volt.

Mindannyiunk felelőssége, hogy ezt a növekedési trendet meg tudjuk állítani!

 Egy meseszép virág, ami erősíti immunrendszerünket> >

A daganatos megbetegedések okozta társadalmi teher elsősorban a daganatok kialakulásának megelőzésével és korai észlelésükkel csökkenthető. Egy az Európa Bizottság számára készült jelentés szerint a daganatos betegségek 30-40%-a megelőzhető lenne egészséges táplálkozással, hiszen az esszenciális tápanyagok nem megfelelő mennyiségű bevitele is hozzájárul a rosszindulatú betegségek kialakulásához. A daganatos betegek komplex kezelése szintén nem mellőzheti az esszenciális tápanyagok (pl. a nyomelemek) pótlását, hiszen az immunrendszer megfelelő működése elképzelhetetlen e tápanyagok hiányában. A megfelelő immunműködéseknek nagyon fontos szerepe van a rettegett kór megelőzésében és legyőzésében. Ezt az összefüggést ismerte fel majdnem fél évszázada id. dr. Béres József, akinek legendás találmánya ma aktuálisabb, mint valaha…

bereshez

Február eleje több szempontból is jelentős a Béres számára. Február 4-e a Rákellenes Küzdelem Világnapja, és mi mindig fontos feladatunknak tekintettük e súlyos betegség ellen való munkálkodást. Már csak azért is, mert alapítónk, id. dr. Béres József munkássága elválaszthatatlan a daganatos betegségek elleni küzdelemtől. Sajnálatos módon a daganatos megbetegedések még mindig a vezető halálokok közé tartoznak. Éppen ezért meg kell ragadnunk minden lehetőséget, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az egyéni felelősségükre, a prevenció lehetőségeire.

Másrészt február 7-e id. dr. Béres József születésének napja, a legendás feltaláló az idén lenne 96 éves. „Nehéz kimondani, de sokat kell még tenni annak érdekében, hogy a rosszindulatú betegségek vonatkozásában legalább az európai országokra jellemző statisztikai adatokkal rendelkezhessünk. Ezért állunk mi is folyamatosan támogatóként gyógyszeradományunkkal a betegség ellen küzdők mellé.” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke.


Forrás: Vital
2016. 02. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés