2020. Május 25. hétfő
A Magyar Vöröskereszt csütörtöktől beindította az idei, augusztus 19-ig tartó, 26 balatoni strandot érintő elsősegély nyújtó szolgálatát – hangzott el csütörtökön a balatonszárszói strandon tartott sajtótájékoztatón.

Az idén harmadik alkalommal megszervezett szolgálat a jobb eszközellátottságnak köszönhetően a korábbinál szakmailag magasabb színvonalon láthatja el feladatát. Grubert Roland projektvezető elmondta, hogy 364 fiatal önkéntes tart ingyenes elsősegély-nyújtási ügyeletet a balatoni strandokon.

Balaton, elsősegélynyújtó szolgálat

Az idei újdonság, hogy a szolgálatot adók rádión kapcsolatot tartanak a balatoni vízimentőkkel, továbbá tizenhárom strandra egy-egy félautomata defibrillátort telepítenek, amelyek használatára kiképezték az önkénteseket is.

Gruber Roland elmondta: a tavalyi üdülési szezonban több mint háromezer sérülést láttak el szakszerűen a Vöröskereszt balatoni önkéntesei, ami bizonyítja, hogy szükség van a helyenként hiánypótló, helyenként plusz szolgáltatást jelentő elsősegélynyújtó-pontokra a balatoni strandokon.

Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke örömét fejezte ki, hogy a válság ellenére sikerül folytatni idén is balatoni programot, ráadásul magasabb színvonalon.

A balatoni elsősegélynyújtó szolgálat idei működését a Balaton Fejlesztési Tanács mellett több vállalat is támogatja.


Forrás: MTI
2009. 07. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés