2018. Június 25. hétfő
Jelentősen csökkenti a koleszterinszintet az avokádó, aminek eredményeként a szívbetegségek kialakulásának esélye is kisebb.

Az avokádót sokan azért kerülik, mert szénhidrátban gazdag, ezért attól tartanak, hogy – hiába számít gyümölcsnek – hizlal. Ugyanakkor egyértelmű, hogy az avokádó csökkenti a koleszterinszintet, segít a fogyásban és megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását – állítja a kaliforniai Hass Avocado Board kutatása. “Nyugodtan kijelenthetjük, hogy kimondottan ajánlott napi szinten avokádót fogyasztani. Kutatási eredményünk a friss avokádó koleszterinszintre gyakorol hatásával kapcsolatban teljes mértékben összhangban van az amerikai dietetikusok szövetségének tanácsával. Ők is azt mondják, hogy az avokádóban található olaj egészséges, és segít a fogyásban is” – mondja a kutatást vezető Emiliano Escobedo.

Sajgó ízületek szelíd gyógyítója>>> 

A Journal of Clinical Lipidology című szaklapban publikált tanulmány tíz különböző avokádóval kapcsolatos kutatás eredményét vetette össze, 229 résztvevő bevonásával. Elsősorban az avokádó koleszterinszintre gyakorolt hatása érdekelte őket, és bizonyítást nyert: már átlagosan napi fél avokádó is jelentősen csökkenti a koleszterinszintet. “További pozitív fejlemény, hogy elsősorban a “rossz” koleszterint csökkenti az avokádó. Ugyanakkor nem csak a magas koleszterinszinttel küzdő betegek, hanem a teljesen egészséges alanyok is jelentős pozitív változásokon estek át” – emeli ki a kutatás másik vezetője, Dr Sachin Shah. Az avokádó egyébként nem csak a jó zsírok, hanem a bőséges rosttartalom miatt is abszolút kívánatos eleme étrendünknek.


Forrás: Medipress
2016. 02. 26.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés