2018. Június 21. csütörtök
A tudósokat is meglepte, hogy az árpa pozitív hatással van az ember szervezetére számos fronton: csökkenti a vércukorszintet, segít megakadályozni a diabéteszt, csökkenti az étvágyat és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét is.

Érdemes a salátákhoz, a levesekhez, a rizshez és a pörkölthöz árpamagokat adni, mivel a felsoroltak mellett az árpa a hormonháztartás egyensúlyának fenntartásában is segít. A szakemberek szerint akkor is érdemes több árpatartalmú ételt magunkhoz venni, ha egyszerűen csak fogyni szeretnénk.

 “A titok nyitja az a különleges mixtúrája a rostoknak, amely kizárólag az árpában található meg ebben az arányban. Emellett a gabonafajta segít a szívinfarktus és a diabétesz elkerülésében is” – állítja a kutatást vezető Anne Nilsson adjunktus, a svéd Lund Egyetem munkatársa. A szakember szerint az árpában az a csodálatos, hogy már három nap alatt mérhető változásokat érhetünk el a bevetése segítségével.

A kutatás során egészséges, középkorú önkénteseket vizsgáltak, akik árpamagból készült kenyeret ettek három napon át reggelire, ebédre és vacsorára minden nap. A pozitív változások a vércukorszintben, a testsúlyban és a közérzetben már három nap után észrevehetőek voltak, míg az anyagcsere már az étkezést követő 11-14 órában javult. A pozitív hatás szinte azonnal érezhető, amint az árpamag a belekben felszívódik. A szakemberek szerint óriási lehetőségek rejlenek az új szuperétel integrálásában életünkbe.


Forrás: Medipress
2016. 02. 18.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés