2018. Szeptember 22. szombat
A népszerű hollywoodi sztár, Angelina Jolie 2013 elején mindkét mellétől megszabadult, mivel a mellrák szempontjából veszélyeztetett kategóriába tartozik a genetikai vizsgálatok szerint. Példáját az elmúlt években rengeteg nő követte.

A szakemberek azt vizsgálták, hogy 2004 és 2014 között milyen arányban fordultak elő preventív jellegű masztektómiák (azaz emlőeltávolítás) New York államban, illetve az ausztrál New South Wales-ben. Mint kiderült, New Yorkban a beavatkozáson áteső nők száma csaknem megduplázódott, vagyis az egymillió nőre jutó kéthavonta elforduló 3,3 eset 6,3-ra nőtt 20 hónappal azután, hogy a színésznő bejelentette a műtétet. Hasonló a helyzet New South Wales-ben is, ott szintén csaknem megduplázódott a masztektómiát kérő nők száma.

Hajhullásra ajánlott csodálatos, kézműves samponszappan > > > 

„Nem árt, ha a törvényhozók tisztában vannak azzal, hogy a népegészségügyben a döntéseket nem csak a szakemberek által életre hívott kampányok alakítják, hanem ennél nagyobb hatással van az emberekre a hírességek kommunikációja a témában” – mondja a kutatást vezető Art Sedrakyan. Az anyag a Health Services Research című szaklapban került publikálásra.


Forrás: Medipress
2017. 10. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés