2024. Március 28. csütörtök
Az alvás minősége és időtartama életünk sok tényezőjével, így a táplálkozással is összefügg: az, aki eleget alszik, egészségesebb ételeket fogyaszt – állapította meg egy tanulmány.

A Harvard Egyetem Orvosi Karának alváskutatói 542 dokkmunkást vizsgáltak, akik nehéz fizikai munkájuk során gyakran túlóráztak és több műszakban dolgoztak. A többségében fehérbőrű résztvevők átlagéletkora 49 év volt.

alvás, étkezés

Kiderült, hogy a kielégítő alvás erőteljes befolyással bírt az egészséges étkezésre, ezzel szemben a munkahelyi tapasztalatok nem befolyásolták azt.

„Az alvás időtartama és minősége hozzájárul a krónikus betegségek terjedéséhez, mivel a nem kielégítő alvás megnöveli a súlygyarapodás, a cukorbetegség és a korai halálozás kockázatát – írták a szerzők az American Journal of Public Health folyóirat online kiadásán. – A munkahelyi tényezők az alvás befolyásolásával közvetve hatnak az étkezési szokásokra és így a krónikus betegségekre is.”


Forrás: Medipress
2009. 11. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés