2018. Május 26. szombat
Manapság a gyerekek mindennapi életéhez tartozik a médiából áradó erőszak, ezért az amerikai gyermekorvosok szövetsége a szülőkkel együtt arra kéri a döntéshozókat, hogy igyekezzenek változtatni a helyzeten.

A gyermekorvosok azt szeretnék, ha a rutinvizsgálat során a szakemberek rákérdeznének a gyerek médiafogyasztási szokásaira is, és a szülők korlátoznák az erőszakos tartalmakat is, amelyek a gyerekek szemei elé kerülnek, függetlenül attól, hogy tévéről, videójátékról vagy éppen az internetről van szó. Emellett szigorúbb korhatáros keretekre is szükség van, hogy a kiskorúak kevésbé könnyen férhessenek a problémás tartalmakhoz.„Főként a videójáték az, amely aggasztja a szakembereket, mivel a modern 3D-s technológiák egy intenzívebb, szorosabb kapcsolatot jelentenek az erőszakkal” – fogalmaz a szövetség szóvivőjeként dolgozó Dr. Dimitri Christakis.

A kiáltvány szerzői szerint egyértelműen kimutatható az összefüggés a médiaagresszió és a hétköznapi élet során tapasztalt agresszió között, ezért a gyermekorvisoknak és a szülőknek közös feladata az erőszakos tartalmak tudatos korlátozása. Christiakis szerint a hétköznapi agresszió része sok veszekedés, a durva megnyilvánulások, a csúnya beszéd és – az idősebbek esetében – a vad vezetési stílus is. „Egyértelmű, hogy az agresszív gondolatok és érzések tényleges agresszióhoz vezetnek” – teszi hozzá a szakember.


Forrás: Medipress
2016. 07. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés