2019. Október 15. kedd


Hozzávalók (8 személyre)
A dresszinghez:
3/4 csésze alacsony zsírtartalmú natúr joghurt
1/2 csésze alacsony zsírtartalmú majonéz
1/4 csésze petrezselyem
1/2 tk. Cayenne-bors
2 tk. Worcestershire-szósz
2 tk. cukor
1 tk. finomra vágott fokhagyma
A salátához:
3 csésze reszelt káposzta
2 csésze zsenge brokkoli lereszelve
2 csésze reszelt sárgarépa
1 csésze reszelt zeller
2 csésze karfiolrózsa
1/4 csésze pirított, felkockázott bacon


ELKÉSZÍTÉSE:
A dresszinghez keverjük össze a hozzávalókat egy közepes méretű edényben. Ezután egy üveg salátástálba tegyünk egy réteg káposztát és brokkolit, majd öntsük rá a dresszing harmadát. Ezután rétegezzük rá a sárgarépát, a zellert és a brokkolit, majd öntsük rá a maradék dresszinget. Tegyük hűtőbe legalább két-három órára, de legfeljebb másnapig, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt szórjuk meg a sült baconnel.


EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

Zöld káposztát használjunk, ne vöröset, az ugyanis rózsaszínre festi a dresszinget.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés